وبلاگ

آخرین اخبار ما

image

لینو: جایگزین یوتیوب با فناوری بلاک چین

لینو: جایگزین یوتیوب با فناوری بلاک چین
 
لینو یک استارتاپ مستقر در سیلیکون ولی است که می‌خواهد سامانه‌ای مشابه یوتیوب اما به شکل غیرمتمرکز را با استفاده از فناوری بلاک چین راه‌اندازی کند. این سامانه توزیع محتوا به شکلی جمعی عمل می‌کند و نیاز به وجود واسطه میان تولیدکنندگان محتوا و مصرف‌کنندگان آن را از بین می‌برد. برای آشنایی بیشتر با فناوری بلاک چین، مطلب با عنوان «بلاک چین به زبان ساده» را مطالعه بفرمایید.
البته لینو در این میان تنها نیست و چندین اسارتاپ دیگر نظیر استریم‌اسپیس (Streamspace)، فلیکسو (Flixxo) و ویولی (Viuly) نیز در پی استفاده از الگویی مشابه هستند. اما لینو به تازگی توانست مبلغ ۲۰ میلیون دلار سرمایه را از یک سرمایه‌گذار چینی جذب کند.
 
لینو: جایگزین یوتیوب با فناوری بلاک چین
 
 
از دیدگاه بنیانگذاران لینو، یوتیوب تسلط زیادی بر روی تولیدکنندگان محتوا دارد و بیشتر به فکر افزایش سود خود است که این امر چندان به سود تولیدکنندگان محتوا نیست.
از نظر لینو، راه‌حل این است که برنامه‌ای غیرمتمرکز برای توزیع محتوای ویدیویی ایجاد شود تا به این ترتیب ارزش حاصل شده از محتوای تولیدی به طور مستقیم به پدیدآورندگان و نیز کسانی که در توزیع آن مشارکت دارند برسد و نه یک شرکت خصوصی واسطه.
 
 
لینو: جایگزین یوتیوب با فناوری بلاک چین
 
 
توکن‌های لینو به عنوان ارز دیجیتال این سامانه عمل می‌کند و پدیدآورندگان محتوا و کسانی که آن را به اشتراک می‌گذارند می‌توانند آن را به دست آورند. همچنین کسانی که به توسعه زیرساخت‌ها و ایجاد نرم‌افزارهای مختلف بر اساس بلاک چین لینو می‌پردازند نیز مقداری از این ارز دیجیتال را به دست می‌آورند.
لینو به دنبال شبکه انتقال محتوا (CDN) از نوع غیرمتمرکز و همتا به همتا است. اما پروژه‌های کنونی هزینه بسیار بالایی دارند. به همین دلیل لینو می‌خواهد یک شبکه انتقال محتوا را از طریق سیستم حراجی (Auction System) پدید آورد.
ارزش محتوا توسط مشارکت انسانی تعیین می‌شود. در واقع این کار موجب جلوگیری از هر گونه حقه‌بازی و حضور انواع ربات‌هایی که از سیستم سو استفاده می‌کنند خواهد شد. در این سیستم، کاربرانی که محتوای جذاب‌تری را عرضه می‌کنند، پاداش بیشتری را نسبت به کسانی که محتوای چندان جذابی ارایه نمی‌کنند دریافت خواهند کرد. مدیر عامل لینو فکر می‌کند با این شیوه، پدیدآورندگان محتوای ویدیویی بتوانند ۳ تا ۵ برابر درآمد بیشتری نسبت به یوتیوب داشته باشند.