وبلاگ

آخرین اخبار ما

image

وان‌گرم: ارز دیجیتال اسلامی با پشتوانه طلا

 

وان‌گرم: ارز دیجیتال اسلامی با پشتوانه طلا

 

استقبال از پدیده ارزهای دیجیتال سبب ساز شده کشورهای خاورمیانه هم به‌این فرایند گرایش یابند . در‌این دربین یک استارتاپ فین‌تک در امارات متحده عربی ارز دیجیتال اسلامی با حمایت کننده طلا و جواهرات عرضه می نماید . این ارز دیجیتال اسلامی «وان‌گرم» ( OneGram ) اسم دارااست .
 
بیت کوین و بقیه ارزهای دیجتال جنس مهندسی مالی می‌باشند و حمایت کننده فیزیکی ندارد . همین فرمان منجر تولید دیدگاه‌هایی ضد هم میان علمای اسلامی در قبال این پدیده شده‌است . البته «وان‌گرم» الگویی گوناگون را در پیش‌ گرفته است . این هر سکه مجازی این «وان‌گرم» دستکم متساوی یک گرم طلای جانور در خزانه این موسسه بها دارااست .
 
«وان‌گرم» با شعار «ما به طلا و جواهرات اعتماد می‌کنیم» ( In Gold We Trust ) که شبیه شعار مندرج روی پول آمریکا است میکوشد تفاوت خویش با بقیه ارزهای دیجیتال را نشان دهد . «وان‌گرم» در وب‌سایتش خویش را «اولین رمزارز دارنده حمایت کننده طلا و جواهرات و هماهنگ با قانون ها دینی و بر پایه ی فناوری بلاک چین» خوانده است .

 

 

«وان‌گرم» بوسیله استارتاپی عرضه شده که بوسیله ابراهیم محمد در سال ۲۰۱۷ در امارات متحده عربی تاسیس شد و سکو سیزدهم برگزیدگان استارتاپ‌های فین‌تک خاورمیانه را در فهرست فوربز به دست آورد . این استارتاپ به خاطر عملکرد برای متقاعد ساختن سرمایه‌گذاران مسلمان به این‌که ارزهای دیجیتال تضادی با ضوابط شریعت اسلام ندارد آوازه یافته است . گفتنی است در اسلام , عمل اقتصادی می بایست حقیقی و بر طبق دارایی‌های فیزیکی باشد .
 
ابراهیم محمد به خبرنگاز رویترز می گوید : «طلا از اولی شکل‌های پول در دولت ها اسلامی بود . ما کارایی می کنیم نشان دهیم قوانین شرع اسلام تماما با فناوری دیجیتال بلاک چین سازگار است . »
 
با وجود این که هنوز هیچ کشوری در خاورمیانه به بنا کردن شرایطی ظریف برای ارزهای دیجیتال نپرداخته است , بعضی گروه‌ها و سازمان‌های فقاهتی لحاظ خویش را در رابطه بیت کوین و یا این که این ارزها اعلام کرده‌اند . با وجود این‌که تعداد متعددی از این اشخاص و مراجع شرعی مضمون‌ رمزارز را در مغایرت با اسلام ندانسته‌اند , بعضا از متفکران و رهبران پر رنگ ( اعم از مفتی اعظم مصر ) این ارزها ( و یا این که دستکم بیت کوین ) را مخالف اصول اسلامی دانسته‌اند .
 
عرضه نخستین سکه «وان‌گرم» قرار است تا پایان ماه می ۲۰۱۸ پیش‌فروش آن را کامل شدن کرده و آن‌گاه آن را در صرافی‌ها عرضه نماید .
 
مبتنی بر گزارش رویترز , تنها ۲۰ تا ۳۰ درصد از بانک‌ها و شرکت ها مالی خاورمیانه از مقررات شریعت اسلامی پیروی میکنند . در‌این در بین , عرضه «وان‌گرم» تحت عنوان اولی ارز دیجیتال اسلامی میتواند بانک‌ها و صندوق‌های بزرگ این حوزه‌ را به سرمایه‌گذاری بر روی رمزارزها تشویق نماید