وبلاگ

آخرین اخبار ما

image

آیا ایران می‌تواند به ارزهای دیجیتال امید داشته باشد؟

آیا ایران می‌تواند به ارزهای دیجیتال امید داشته باشد؟

 
 
 

با وجود به رسمیت نشناختن ارزهای دیجیتال از سمت بانک مرکزی کشور ایران اعم از بیت کوین , فشارهایی که اقتصاد کشور در یکسری ماه اخیر از حوزه‌ نرخ دلار تحمل کرده , احتمال دارد دور و بر را پاره ای به نفع ارزهای دیجیتال تغییر‌و تحول دهد .
 
به گزارش وبسایت خبری اتاق تهران ; دی ماه سال قبل در نشست سی‌ام شورای خوب جنگ با پول‌شویی , به‌کارگیری ارزهای دیجیتال ازجمله بیت کوین و خرید و فروش آن در تمام مرکز ها مبلغی و مالی مرزو بوم ممنوع اعلام شد . اگرچه این ارزها می‌توانست به رفع مشکلات ناشی از مبادله با دلار به امداد اقتصاد تحریم زده جمهوری اسلامی ایران بیاید ولی بانک مرکزی به دلیل ناهمخوانی به کار گیری از ارزهای دیجیتال با ضابطه عدم تأمین مالی تروریسم و پول‌شویی روی خوش بدین پدیده جدید نشان نداد .

 
 

آیا ایران می‌تواند به ارزهای دیجیتال امید داشته باشد؟

 
 
همچنین بخوانید : بزرگترین بانک سوئیس به ارزهای دیجیتال نه میگوید

 
 
 

اما این برخورد بانک مرکزی کشور‌ایران به ارزهای دیجیتال ارگانیک بود به این دلیل‌که پیش از کشورها , روسا و مسئولان ارگان های بین‌المللی اقتصادی نیز از ارزهای دیجیتال به دلیل عدم ثبت خصوصیات داد و ستد و غیره استقبال نکرده بودند . اعم از این اشخاص کریستین لاگارد , مدیر صندوق بین‌المللی پول بود که در اجلاس داووس سوئیس بیت کوین را صرفاً هدر رفت انرژی خواند .

 
 

 
این موضع منفی مدیر صندوق بین‌المللی پول در مارس همین سال میلادی تغییر تحول کرد . لاگارد این توشه در وبلاگش از این نوشت که ارزهای رمزنگاری‌شده نظیر بیت کوین تراکنش‌ها را سریع‌تر و فناوری بلاک چین بازارهای مالی را ایمن می نماید .

 
 
 
 

آیا ایران می‌تواند به ارزهای دیجیتال امید داشته باشد؟

 
 

لاگارد نوشت :
 
«فقط تعداد محدودی از فناوری‌ها , معاش ما‌را تغییر تحول داده‌اند و دارایی‌های دیجیتال که باقی‌مانده‌اند میتوانند تأثیر بسزایی بر روی چگونگی پس‌انداز , سرمایه‌گذاری و پرداخت صورتحساب‌ها داشته باشند . گذشته از این‌که دارایی‌های دیجیتال قوی به تغییر‌و تحول کار مالی به یک روش استوار و معناداری شوند , بایستی مورد اعتماد و حمایت مصرف‌کنندگان و مقامات مدنی قرار گیرند و مبادرت نخستین با اهمیت در این راه وصال به یک اجماع در جامعه رگولاتوری دنیا درباره‌ی اجرای نقش دارایی‌های دیجیتال است . از آنجایی‌ که دارایی‌های دیجیتال به نداشتن حد و حدود شناخته می شوند , همیاری بین‌المللی در این مورد حتمی است» .
این گفتگوها لاگارد ارزش بیت کوین را به ۸ هزار دلار برای هر واحد رساند .
 
باوجود تمام ایراداتی که پیش‌ازاین برای ارزهای دیجیتال فهرست شده , این ارزها اکنون در کشورهای گوناگون جهان پذیرفته شده‌است . کانادا , ‌ استرالیا , ‌انگلستان و اسپانیا به ترتیب ۴۲۰ , ‌۱۳۶ , ‌۱۱۶ و ۴۰ خودپرداز بیت کوین دارا هستند و در هفته روان او‌لین خودپرداز بیت کوین در فرودگاه آمستردام هلند فعال سازی شده که‌این فرودگاه را به او‌لین فرودگاه اروپایی که در آن ارزهای دیجیتال مبادله می شود , تبدیل نموده است . با دقت به موقعیت نرخ دلار در کشور‌ایران و مشکلات مالی که کشور‌ایران بعد از اعمال تحریم‌های تازه در مسئله مبادلات مبلغی خواهد داشت , ارزهای دیجیتال قادر است به امیدی برای خروج از سیطره دلار تبدیل شود؟

 
 
 

 
مدیرعامل دیرین بانک تجارت در یک برنامه تلویزیونی از گنجایش ارزهای دیجیتال گفته است .
 
به گفته محمدرضا رنجبر فلاح , درباره‌ی پیمان‌های دوجانبه و چندجانبه که با ارزهای محلی و مستقر مبادله صورت می گیرد این سؤال موجود است که چه‌طور توان خرید آن پول مراقبت شود و نظام تسویه به چه صورت باشد؟ دراین مورد کماکان برحسب ارز ثالث تسویه محاسبه میشد و انجام آن از طرف یک منبع محل سؤال بود که بانک مرکزی کشورها این تسویه را انجام دهند یا این که شرکت‌های بیمه‌ای و مسئله محل اختلاف بود . اکنون ارزهای دیجیتال ظهور کرده که ماهیت فیزیکی ندارد و قادر است نقش ارز ثالث را ایفا نماید البته مسئولان اقتصاد کشور‌ایران ارز دیجیتال و مضمون‌ بلاک چین را به‌خوبی شعور نکرده‌اند و ارز دیجیتال برای آنان ناشناخته است .

 
 
 
 

آیا ایران می‌تواند به ارزهای دیجیتال امید داشته باشد؟
 
 
 

فلاح اعلام کرد :
 
«وقتی به‌طور کارشناسی مضمون‌ ارز دیجیتال را صحیح توضیح دادم دکتر معالج کمیجانی استقبال کرد و اظهار کرد احتمالا مرکز ملی فضای مجازی نکاتی در‌این ارتباط را نپذیرند و هفته پیشین با دکتر معالج فیروزآبادی این مورد را میان گذاشتم و بعد از توضیح وی هم به‌شدت استقبال کرد و درخواست کرد قبلی از آنکه ارزی به اسم گرامافون بوسیله کانال تلگرام فعال شود شما سریع‌تر مبادرت نمایید تا دارایی‌های مردمان در تبادل ارزی به ارز ساخت خودمان مبادله شود و هنگامی مسئله صحیح مطرح شود موردپسند مسئولان قرار می‌گیرد» .
 
استقبال کمیجانی و فیروزآبادی از ارزهای دیجیتال , هر چند غیرعلنی است ولی می‌توان آن را نقطه امیدی در امر رواج به کارگیری از ارزهای دیجیتال در حیث گرفت با این‌وجود راه طولانی تا به رسمیت شناختن ارزهای دیجیتال , مبادله آن در مرز و بوم و امداد آن به خروج از سیطره دلار موجود هست .