وبلاگ

آخرین اخبار ما

image

بیشترین اثرگذاری بلاک چین در مناطق محروم جهان

بیشترین اثرگذاری بلاک چین در مناطق محروم جهان
فناوری بلاک چین یکی از پدیده‌هایی است که توجه زیادی را در چند سال اخیر به خود جلب کرده است. در این میان، کشورهای توسعه یافته و به خصوص ایالات متحده بیشترین توجه را به این فناوری دارند. کاربردهای متعددی برای این فناوری تعریف شده است که برای نمونه می‌توان به طرح بانک‌های پیشرو برای استفاده از بلاک چین و یا نظام ثبت املاک مبتنی بر آن اشاره کرد. با این وجود، شاید بیشترین تاثیرگذاری بلاک چین در برخی کشورهای در حال توسعه نظیر زیمبابوه و ونزوئلا صورت گیرد.
دیوید کراسبی (David Crosbie) استاد دانشگاه پنسیلوانیا جزو کسانی است که چنین دیدگاهی دارد. او بر این باور است کهفناوری بلاک چین می‌تواند سطحی از اتوماسیون که در حال حاضر در کشورهای توسه یافته وجود دارد را برای مناطق محروم دنیا به ارمغان آورد.

بلاک چین: ابزاری برای گسترش اعتماد

 
اعتماد یکی از ضروریات عملکرد یک جامعه به شمار می‌رود. انسان‌ها چند هزار سال پیش فقط به اعضای خانواده و اقوام نزدیک خود اعتماد داشت. بعدها این اعتماد به کلیسا گسترش یافت و سپس انسان به نظام حاکم بر کشوری که در آن سکونت داشت اعتماد یافت.
مشکل از جایی شروع شد که ما انسان‌ها همه چیز را به دولت سپردیم و اختیار مال و حتی جان‌مان را به آن دادیم تا در عوض به یک ساختار قانونی مشخص دست یابیم. فناوری بلاک چین اولین تلاش واقعی برای تعمیم اعتماد است.
آقای کراسبی می‌گوید: «از آنجا که بلاک چین نقش موثری در ایجاد اعتماد و اطمینان دارد، موثرترین عامل در محیط‌هایی است که رقابتی در آن وجود ندارد. به کلامی دیگر، در مناطقی که شهروندان به دولت اعتماد ندارند، فناوری بلاک چین می‌تواند وارد عمل شده و راه‌حلی جایگزین به جای قوانین و مقررات جاری باشد.
این بدان معنا نیست که در کشورهای توسعه یافته نیازی به فناوری بلاک چین ندارند. منظور این است که برخی از کاربردهای بلاک چین در کشورهای محروم کاربرد دارد و در کشورهای توسعه یافته نیازی به آنها نیست. برای نمونه نظام بانکی و قضایی باثباتی در کشورهای توسعه یافته وجود دارد که می‌توان بیشتر نیازهای شهروندان را تامین کند.

زندگی با فناوری بلاک چین

 
آقای کراسبی بر این باور است که اگر فناوری بلاک چین در کشورهای در حال توسعه اجرایی شود، سطح زندگی در آنجا به استانداردهای غربی و توسعه یافته نزدیک‌تر می‌شود. برای نمونه، برای ثبت شرکت و یا تمدید وضعیت یک شرکت در کشورهای توسعه یافته، می‌توان این کار را به صورت آنلاین به انجام رساند. حال آنکه در کشورهای در حال توسعه و محروم، باید به شهر رفت و در صف طولانی ادارات منتظر ماند. هنوز برخی از کشورهای محروم به خاطر هزینه بالای رایانه، از سیستم سنتی کاغذیی استفاده می‌کنند.
افزایش کارایی در نظام‌های اداری کشورهای محروم می‌تواند مسیر را برای افزایش بهره‌وری هموار سازد، زیرا وقت کمتری برای انجام کارهای مختلف صرف می‌شود.

استفاده از فناوری بلاک چین در کشورهای در حال توسعه به افزایش کارایی نظام اداری می‌انجامد.

قراردادهای هوشمند (یعنی نرم‌افزارهایی که بر بستر بلاک چین عمل می‌کنند و در صورت اجرای تعهدات طرفین، تراکنش مالی مورد نظر را صورت می‌دهند) از دیگر کاربردهای ارزشمند بلاک چین هستند. اجرای قرارداد به شکل سنتی هزینه‌بر و دارای ریسک بالاست و سرعت کمی دارد. بهره‌گیری از بلاک چین برای قراردادهای هوشمند می‌تواند نیاز مردم به نظام سنتی حقوقی را کاهش دهد.

توسعه بلاک چین در کشورهای در حال توسعه

 
با این وجود، توسعه بلاک چین یکی از دغدغه‌های اصلی برای به‌کارگیری آن در این کشورها به شمار می‌رود. در بسیاری از این کشورها، مردم به رایانه و لپ‌تاپ و یا حتی اینترنت پرسرعت دسترسی ندارند. به همین دلیل شاید لازم باشد تمرکز بلاک چین از رایانه و سرورهای قوی به گوشی‌های هوشمند فعال بر روی نسل سوم مخابرات همراه (۳G) معطوف شود.