وبلاگ

آخرین اخبار ما

image

بازار ارزهای دیجیتال و دوره حباب دات کام در دهه ۹۰

 بازار ارزهای دیجیتال و دوره حباب دات کام در دهه ۹۰

 
 
 
 

بسیاری از کارشناسان به شباهت‌های صنعت ارزهای دیجیتال در شرایط کنونی با موقعیت شرکت‌های اینترنتی در آخرها سال‌های دهه ۱۹۹۰ میلادی اشاره مینمایند . شرکت‌های متعدد فعال در مسئله ارزهای دیجیتال از سال ۲۰۱۵ بدین سو توانسته‌اند بیشتراز ۱۰ میلیون دلار از روش عرضه نخستین سکه ( ICO ) جذب سرمایه داشته باشند .
 
اما این فرآیند مخالفانی را هم به همراه داشته است . وارن بافت ( سرمایه‌گذار دارای شهرت آمریکایی ) و بیل گیتس ( بنیانگذار مایکروسافت ) اعم از کسانی میباشند که پرورش ارزهای دیجیتال را نوعی حباب میدانند . همینطور بعضا کارشناسان , حباب در بازار ارزهای دیجیتال را بدترین مدل بعد از حباب اقتصادی گل لاله در قرن ۱۷ در هلند می دانند .

 
 
 

 بازار ارزهای دیجیتال و دوره حباب دات کام در دهه ۹۰

 
 

آیا حقیقتا بازار ارزهای دیجیتال دارنده حباب است؟
ارزش بیت کوین از ارزش ۹۶۳ دلار در نخستین ژانویه ۲۰۱۷ به ۱۹۴۷۵ دلار در ۱۷ دسامبر ۲۰۱۷ رسید . این به معنای پرورش ۱۹۲۲ درصدی طی تنها ۱۲ ماه است . ارزش اتریوم و بقیه ارزهای دیجیتال هم طی این برهه زمانی رویش چشمگیری داشت . اشخاص فراوان متعددی به آرزو ثروتمند شدن و بهره‌گیری از مجال مو جود وارد این بازار شدند . ولی رویش شدید در بها ارزهای دیجیتال سبب ساز ساخت رویکردی محتکرانه شده‌است . این موقعیت سبب ساز شده بعضا بدین فیض برسند که‌این بازار دارنده حباب قیمتی است که درنهایت خواهد ترکید .
بیت کوین با انگیزه ساخت یک واحد پول بین‌المللی و ابزاری دارای منفعت برای اشخاصی که به سرویس ها بانکی دسترسی دارا‌هستند و هم ساکنان بخشها محروم جهان وارد عرصه شد . ولی نوسانات شدید قیمتی منجر شده نتوان از ارزهای دیجیتال برای تراکنش‌های روزانه به کارگیری کرد .

 
 

 
استارتاپ‌های حوزه فناوری رویکردی جدیدی را برای تامین مالی پروژه‌های خویش به کار می برند . این سرمشق در اصطلاح «عرضه نخستین سکه» ( ICO ) اسم دارااست . با وجود استقبال گسترده‌ای که از شیوه در یکسری سال اخیر صورت گرفت است , پرسش‌هایی هم در رابطه اثربخشی این‌راه ارائه شده شده‌است . یونی آسیا ( Yoni Assia ) که مدیرعامل ای‌تورو ( eToto ) است می گوید : «۹۵ درصد از شرکت‌هایی که از روش عرضه اول سکه ( ICO ) به جذب سرمایه می پردازند در غایت به هیچ نتیجه‌ قابل توجهی نمی رسند . »
مقایسه عصر وب با عصر دارایی‌های دیجیتال
آخرها ده سال ۱۹۹۰ میلادی انبوهی از شرکت‌های اینترنتی وارد عرصه شدند . سرمایه‌گذاران معمولی و خطرپذیر متعددی بودند که حجم متعددی از پول را بدین شرکت‌ها تزریق کردند . تمامی آن ها امیدوار بودند که‌این شرکت‌ها بتوانند در سطح بعدی پرورش خویش به سوددهی برسند . این حباب که در اصطلاح «حباب دات کام» نامیده میشود به ندرت بزرگ و بزرگ‌تر شد . میان سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۱ , بعضا از این شرکت‌های اینترنتی سهام خویش را به طور همگانی عرضه کردند . بها سهام این شرکت‌ها به شدت بالا رفت و بازدهی آن‌ها به مراتب از شرکت‌های برتر حاضر در بازار سهام ایالات متحده بیشتر شد .

 
 
 

 بازار ارزهای دیجیتال و دوره حباب دات کام در دهه ۹۰
منتقدان ارزهای دیجیتال بر این باورند که صنعت بلاک چین هم با چنین رویه‌ای روبروست . این توشه به جای وب با فناوری بلاک چین روبرو هستیم و عرضه نخستین سکه ( ICO ) نیز به جای عرضه اولیه سهام ( IPO ) مورد به کارگیری قرار میگیرد . وارن بافت ( میلیاردر و سرمایه‌گذار پر اسم و رسم آمریکایی ) میگوید ارزهای دیجیتال فاقد بها ذاتی می‌باشند . گفتنی است با ترکیدن حباب دات کام , بها سهام آمازون ( که در آن زمان علمکرد خیر و خوبی داشت ) هم افت کرد از ۱۰۷ دلار به ازای هر سهم به ۷ دلار رسید .
 
تفاوت‌های صنعت ارزهای دیجیتال
تردیدی نیست که فناوری بلاک چین و صنعت ازهای دیجیتال هنوز در فرایند اول خویش به راز میبرند . ولی هنوز گنجایش متعددی برای حضور شرکت‌های نو به مراد نواوری و بهبود سازوکاری کنونی این صنعت موجود است . بی‌تردید هر از تعدادی گهگاه شاهد عرضه اول سکه از طرف تیم‌هایی هستیم که‌این کار را فقط با انگیزه کلاهبرداری به انجام می رسانند . ولی تعداد این اقدامات محدود است . همینطور نسبتاً تمامی کارشناسان علم ها رایانه بر این حساس اذعان دارا هستند که فناوری بلاک چین میتواند تحولی مهم در بخش اعظمی از صنعت های تولید نماید .

 
 
 
 
 

 بازار ارزهای دیجیتال و دوره حباب دات کام در دهه ۹۰

 
 
 
 

ورشکست شدن به خاطر بد بودن ایده اول آغاز کسب‌وکار و شکست دادن به رقبا دو پدیده به طور کامل مختلف میباشند . تعداد شرکت‌هایی که در دوره‌های اول شکل‌گیری خویش بتوانند به موفقیتی چشمگیر دست یابند دوچندان قلیل است . این طور نیست که تمامی شرکت‌هایی که در موضوع فناوری بلاک چین به کار مشغولند بتوانند به موفقیت برسند . ولی دهه آتی , تنی چند از آنان میتوانند به جایگاهی بالا در بازار دست یافته و حتی‌در فهرست شرکت‌های با درآمد فراوان بالا قرار گیرند .
 
بایننس ( Binance ) و کوینبیس ( Coinbase ) اعم از شرکت‌هایی میباشند که توانسته‌اند به درآمد بالایی درین بازار برسند . بایننس توانسته در بازار خرید و فروش ارزهای دیجیتال در بالا قرار گیرد و کوینبیس هم نقش گوگل

 
را در صنعت ارزهای رمز گذاری شده بازی می نماید . گفتنی است شرکت‌هایی که توانستند از ترکیدن حباب دات کام جان تندرست به در ببرند امروزه بخشی از غول‌های دنیای دیجیتال به شمار میروند . آمازون , پی‌پل , گوگل و ای‌بی صرفا یک‌سری مثال از این شرکت‌ها می‌باشند . تمامی اینها پیش از شکل‌گیری حباب دات کام تولید شدند و امروزه جزء شرکت‌های فراوان بزرگ حوزه فناوری دیجیتال به شمار می روند .